Niet mokken, lekker wokken op bijvoorbeeld de Atag Fusion Volcano
Wanneer we naar een wokrestaurant gaan en staan te wachten op de kok die ons eten bereidt, kijken we maar naar één ding; de kok die met behoorlijke vlammen ons eten in no time op ons bord presenteert. Een belevenis en ongekende smaaksensatie die we ook thuis kunnen beleven. Echt? Ja echt!
- Kies een pagina
-
Mijn stijlboek
Wie, wat, waar en hoe dan?
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
Wokken is een kooktechniek die zijn oorsprong vindt in Azië. Daar deed men kleine stukjes vlees, kruiden, verse groenten en olie in een pan. En omdat hout en vuurbronnen schaars waren, was er maar één oplossing; alle ingrediënten bij elkaar voegen in één pan.
Voor het wokken wordt een halfronde wijde pan met steel gebruikt die ook wel een Wadjan wordt genoemd. Het geheim van wokken zit in een goede vlam. De vlam moet niet alleen heet zijn, maar ook sterk en moet onder de pan blijven om zo efficiënt mogelijk te kunnen wokken.
Wokken noemen we ook wel roerbakken en wordt in Nederland steeds populairder. Wokken of roerbakken is niets meer dan de ingrediënten continu omscheppen tijdens de bereiding. De laatste jaren eten we in Nederland ook steeds vaker Oosterse maaltijden, dit blijkt uit een onderzoek dat een aantal jaren geleden is gedaan. Een op de drie Nederlanders kookt één keer per week Oosters. Iedereen kan zelf thuis wokken, als er maar een kookplaat met wokpit aanwezig is.
- Kies een pagina
-
Mijn stijlboek
Oosters genieten met de wok
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
Oosters genieten…want dat is het toch eigenlijk wel! Die heerlijke geuren en smaken van kruiden maken een recept extra smaakvol. Bij het wokken is het belangrijk dat de verschillende ingrediënten naar hardheid worden toegevoegd aan de wok. Voor de beste bereiding en smaaksensatie moet het gerecht tijdens de bereiding continu in beweging zijn.
De wok is een pan die veelzijdig is en waarmee bijna alle kooktechnieken mogelijk zijn. Vroeger werd hout verwarmd en werd daarboven een pan gezet; de wokpan. Op deze manier koken we allang al niet meer, maar hoe kunnen we dan wokken op onze gaskookplaten? Met een speciale wokbrander die toegevoegd is aan de huidige kookplaat kunnen we wokken zoals ze vroeger deden, alleen dan op een modernere manier. Maar waarom kiezen voor een wokpit op mijn kookplaat? Wokken is een snelle, lekkere en gezonde manier van koken. En met een wokbrander kunnen we nu ook thuis van die overheerlijke Oosterse gerechten genieten.
- Kies een pagina
-
Mijn stijlboek
Kookplaat met 4 pitten en wokbrander
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
Wanneer u ervoor kiest om een gaskookplaat met wokbrander aan te schaffen, kies dan voor een kookplaat met 4 pitten en een wokbrander. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om naast het wokken eventueel op andere pitten te koken. Er zijn al tal van positieve ervaringen met een wokbrander, want steeds meer consumenten kiezen voor een gaskookplaat met wokbrander. Maar wat als ik geen gas wil en inductie wil blijven koken? Ook daar is een oplossing voor!
- Kies een pagina
-
Mijn stijlboek
Wokken met inductiekookplaat
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
Door de vele ontwikkelingen op het gebied van kookplaten is het ook mogelijk om met een inductiekookplaat te wokken. Met de speciale wokpit voor inductie en een speciale wokpan is een Oosters gerecht ook met inductie zo gemaakt. De inductie wok is een methode die iets meer inspanning vereist dan wokken op een gaskookplaat. Bij het wokken op een inductiekookplaat moet namelijk rekening gehouden worden met het feit dat de warmte weg is zodra de wokpan van de plaat wordt gehaald. Zoals de meeste producten blijft ook de inductiekookplaat met wokbrander zich ontwikkelen en wordt het wokken met inductie steeds een beetje beter.
- Kies een pagina
-
Mijn stijlboek
Afzuigkap bij kookplaat met wokpit
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
Let bij de aanschaf van een inductieplaat of gaskookplaat met wokpit of wokbrander wel op de breedte van de afzuigkap. Wanneer er een kookplaat met mogelijkheid voor wokken wordt aangeschaft, wordt de kookplaat automatisch wat groter dan een standaard kookplaat. Als een deel van de kookplaat met wokbrander buiten de afzuigkap valt, zal deze niet goed afzuigen en komen er extra luchtjes in de keuken die we natuurlijk niet willen.
- Kies een pagina
-
Mijn stijlboek
Leuke weetjes…
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
- Een goede wokpan heeft een doorsnee van 32 tot 35 cm
- De kruiden en specerijen zijn redenen om te kiezen voor een Oosterse maaltijd
- Mannen kunnen over het algemeen beter tegen pittige gerechten dan vrouwen
- Vlees behoudt zijn sappige smaak bij roerbakken en groenten blijven lekker knapperig
- Door de korte bereidingstijd, blijven vitaminen en mineralen behouden in de ingrediënten
- In Nederland hebben we gemiddeld vijf soorten pannen in huis, in China maar één; de wok. Meer hebben ze niet nodig!
Met een wokbrander of wokpit van Siemens, Miele, Atag “Fusion Volcano”, Boretti of Pelgrim haalt u die heerlijke Oosterse keuken in huis. Inductie of gas, het maakt niet uit wat uw wensen zijn, want voor iedere wens is een geschikte kookplaat met wok te vinden.
Afspraak maken bij Tieleman Keukens?
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek
- Kies een pagina
- Mijn stijlboek